Miksi yritys tarvitsee hyvän markkinoinnin strategian?

Mikä markkinointistrategia ja miksi yritys tarvitsee sellaisen?

Käytännössä markkinointistrategiassa on kyse markkinoinnin, viestinnän ja myyntityön perusdokumentista, joka linjaa markkinointia tekevien päivittäistä tekemistä ja luo pohjaa yksittäisille markkinointi- ja viestintätoimenpiteille.

Hyvä markkinoinnin strategia helpottaa ja varmistaa oikeiden ratkaisujen tekoa arkisissa valinnoissa. Se on kuin tukiranka, johon voi aina nojata yksittäisten päätösten hetkellä.

Kun yrittäjällä on hyvä strategia, jokaista ilmoitusmyyjän tarjousta, myyntidian sisältöä tai somejulkaisun sanomaa ei tarvitse enää miettiä erikseen. Oikean suunnan ja vastauksen voi tarvittaessa tarkistaa strategiasta. Onko tämä meidän linjan mukaista? Sen linjan, joka vie haluamaamme suuntaan.

Miksi laittaa rahaa strategiaan, sitä on muutenkin vähän eikä strategia tuota?

Markkinointistrategia auttaa siinä, että yrittäjä osaa käyttää budjettinsa jatkossa sellaiseen markkinointiin, mikä oikeasti tuottaa myös tulosta. Kun yrittäjällä on hyvä, juuri oman yrityksen tavoitteisiin pohjaava strateginen suunnitelma, tietää mitä kannattaa tehdä ja mitä ei.

Strategia ei ole vain mappiin talletettava kultareunainen paperi, vaan konkreettinen jokapäiväisen markkinoinnin työkalu, joka ohjaa kenelle, missä ja miten markkinoida, jotta hommasta on hyötyä.

Koska tiedämme, että kaikilla ei ole resurssia ottaa konsulttia avuksi strategiaa rakentamaan, olemme kehittäneet tämän markkinointikompassi-työkalun.  Sen avulla jokaisen on mahdollista ohjatusti itse työstää yritykselleen toimiva ja oikeisiin valintoihin ohjaava markkinoinnin strateginen suunnitelma.

Mitä hyötyä markkinointistrategiasta on yrittäjän arjessa?

Kun kerran pysähtyy ja käyttää hetken aikaa oikeiden, linjaavien perusvalintojen tekemiseen, säästyy yksittäisten markkinointitoimien kohdalla tulevaisuudessa rutkasti aikaa ja energiaa.

Lisäksi arjen kiireessä ei tule tehneeksi hätiköityjä, mihinkään perustumattomia mutu-päätöksiä, jotka usein eivät johda mihinkään. Käytännössä tämä säästää rahaa ja varmistaa, että ne satsaukset mitä teet, ovat oikeita ja tuovat tulostakin.

Paitsi että kompassi näyttää suuntaa, kompassin kanssa uskaltaa myös astua sivuun muiden jo tuhanteen kertaan tallaamalta polulta. Hyvä strategia avaa yleensä siis myös uusia ovia ja auttaa näkemään uusia mahdollisuuksia.

Uusi suunta markkinointiin toimivaksi todetun sparrauksen avulla!

Haluaisitko selkeät sävelet sille, miten yrityksesi kannattaa markkinoida?

Me autamme sinua. Markkinointikompassi-sparrauksessa kirkastamme yhdessä yrityksesi suunnan ja autamme tekemään selkeän suunnitelman, miten teet markkinoinnistasi tuloksellisempaa.

Ella Koota

ella.koota(a)kallo.fi

044 304 8093

Eveliina Sillanpää

eveliina.sillanpaa(a)kallo.fi

044 515 6900

Ota yhteyttä

Markkinointikompassi Sparrauspäivä

Koulutustyyppisenä työpajana toteutettavaan sparraukseen voi osallistua useampi yritys samaan aikaan. Sparrauspäivä voidaankin järjestää yhdessä esim yrittäjäkehittäjien tai yrittäjäjärjestöjen kanssa osana yritysten toiminnan kehittämistä ja tukemista.

Yhteisessä sparrauspäivässä asioita käydään läpi max 6 yrityksen ryhmässä ja jokainen osallistuja työstää oman yrityksensä markkinoinnin suunnitelmaa. Sparrausta saa kouluttajan lisäksi bonuksena muilta osallistujilta.

Työpajapäivän kesto on 6 h, jonka aikana käydään fasilitoidusti läpi koko markkinointikompassin prosessi ja rakennetaan suunnitelmia harjoitustehtävien avulla. Päivän päätteeksi  jokaisella osallistuvalla yrityksellä on kiteytetty markkinoinnin suunnitelma ja työkalut suunnitella markkinointiaan tuloksellisesti jatkossa.

Sparrauspäivä - pakettina organisaatioille (yrityskehittäjille, järjestöille ym, jotka auttavat yrityksiä), jotka tarjoavat edelleen osallistujille

1 950 € + alv

Avoimeen koulutukseen osallistuvalle 175 € + alv

 

 

 

Markkinointikompassi Startti yrittäjälle

Yksinkertaisin vaihtoehto toteuttaa prosessi on 2 h sparraustapaaminen, jossa autamme rakentamaan markkinoinnin strategialle tukevan pohjan ja yrittäjä työstää suunnitelman materiaalien pohjalta itsekseen loppuun.‍ Kirkastamme yhdessä tuloksellisen markkinoinnin tärkeimmät kysymykset: mistä yrityksesi kannattaa markkinoinnissa puhua ja keitä tavoitella. Tapaamisessa saat opastuksen ja työkalut, joilla voit jatkaa prosessia itsenäisesti.

Startti 450 € + alv

Sparraus 2 h (livenä tai verkossa) + materiaalit ja harjoitustehtävät strategian rakentamiseen.

Markkinointikompassi Spurtti yrittäjälle

Laajempi kokonaisuus, jossa käymme prosessin yhdessä läpi ja saat sparrausta matkan varrellakin. Ensin rakennamme 2 h sparrauksessa strategialle pohjan ja kirkastamme yhdessä peruskysymykset. Saat opastuksen ja työkalut jatkaa prosessia itsenäisesti. Tuemme myös matkan varrella ja sparraamme pohdintojasi. Toisessa 1 h tapaamisessa käymme yhdessä läpi itsenäisen työsi tuloksia ja saat vielä sparrausta suunnitelman tekemiseen.  

Spurtti 700 € + alv

Sparraus 2 h (livenä tai verkossa) + materiaalit ja harjoitustehtävät strategian rakentamiseen + sparraus 1 h.

Markkinointikompassi Mini yrittäjälle

Jos haluat käydä matkaa itseksesi, mutta kaipaisit omaa ajattelua ja tekemistä linjaavia työkaluja, markkinointikompassin materiaalit ja tehtävät tukevat erinomaisesti prosessia ja auttavat suunnan kirkattamisessa ja suunnitelman teossa. 1 h verkkovälitteisen opastuksen jälkeen saat työkalut, joilla edetä itsenäisesti.

Mini 275 € + alv

Opastus 1 h (verkossa) + materiaalit ja harjoitustehtävät strategian rakentamiseen.

 

Sparrauspäivä yrittäjien ryhmälle tai sinulle sopiva yksilösparraus